• zavedení systému O-N bude mít zásadní dopady na podnikání v gastronomii i ve službách a vláda tak musí restartovat program Antivirus na ochranu pracovních míst i kompenzační programy včetně kompenzačního bonusu pro živnostníky
  • již dnes jsou propady obratu v některých regionech v desítkách procent
  • kompenzační programy by proto měly být dostupné pro všechny, kterým obrat poklesne o třicet a více procent, a hradit 70 % nepokrytých nákladů
  • s ohledem na dlouhotrvající pandemickou situaci je nutné, aby se podpůrné programy rozběhly co nejrychleji, není možné, aby se podpora vyplácela až za několik měsíců
  • vláda musí také výrazně více investovat do rychlého očkování populace, přijít s finanční motivací pro první dávku u starších spoluobčanů i pro třetí dávku všem, kteří jsou šest a více měsíců po očkování
  • vyzýváme všechny provozovatele, aby dodržovali všechna platná opatření, a pomohli jsme tak zabránit dalšímu výraznému růstu nakažených a dalšímu lockdownu české ekonomiky

Za Gastronomickou sekci Hospodářské komory:

  • Tomáš Prouza, prezident, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR
  • Luboš Kastner, člen představenstva AMSP
  • Kateřina Holnová, výkonná ředitelka, Apron
  • Václav Stárek, prezident, Asociace hotelů a restaurací ČR
  • Aleš Svojanovský, prezident, Česká barmanská asociace
  • Jiří Roith, prezident, Český gastronomický institut
  • Martina Ferencová, výkonná ředitelka, Český svaz pivovarů a sladoven

Bottom Left

Pokračováním v používání webu souhlasíte s používáním cookies. Více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít